Een huis ver van thuis

Sinds woensdag eind middag/begin avond zitten we in het ronald mcdonald huis. Het is echt een huis ver van thuis en we zijn super blij dat we daar nu zitten. Binnen vijf minuten zijn we van onze kamer daar, bij Jolan. En alleen al dat idee is echt super geruststellend. We hebben een mooie kamer, mooie badkamer met wc. er is opbergruimte genoeg wat zeker prettig is omdat we weten dat we er wel een poosje verblijven. EEr staat zelfs een extra bed in de kast!

Jolan doet het goed. We merken nu wel dat de chemo werkt, hij is hangeriger en wil veel vaker liggen. Maar tussendoor is hij nog altijd actief. Hij wil naar buiten en naar de speelkamer. Hij wil knutselen en tekenen en stickers plakken en hamertje tik... En hoewel hij rustiger wordt, heeft hij tot nu toe nog niet overgegeven. En daar zijn we ook ontzettend blij mee.
We hebben ook al ontzettend veel kaartjes! Mensen ontzettend bedankt, de kaartjes fleuren de kamer direct helemaal op. Meer is altijd welkom, je kunt ze sturen naar:

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Jolan Sienôt
Afdeling giraf Kamer 16
Huispostnummer  KA.04.013.2
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

We wennen nu ook langzaam aan het wkz. Het is geen Groningen en we missen M2 en het personeel ook zeker wel. Maar het wkz heeft ook zijn dingen die we in Groningen missen. Zo is hier het dakterras met speelplaats ne mogen kinderen die ook aan de chemo zitten gewoon over de afdeling lopen (koffie halen!). Verder mag Jolan elke dag als hij wil een uurtje van het infuus af en kunnen we naar het ronald mcdonaldhuiskamer in het wkz. Dat is een blokhut (idee) in het ziekenhuis. Er zijn daar zithoekjes met enkele tv's. Je kunt er boeken lenen of spelletjes doen. Er staan computers waar je op kan en je kan er dvd's lenen. Ook is er een buitenterrasje waar je even kan zitten. Het straalt allemaal huis uit en dat maakt het een geweldig plekje om er even naar toe te gaan. Even uit het ziekenhuiswereldje stappen, ondanks dat je in het ziekenhuis bent!
Ook hebben we bezoek gehad van stichting warme beer en heeft Jolan een hondje gekregen die in de magnetron op kunnen warmen. Jolan vind hem nu helemaal geweldig  en we moeten hem dan ook geregeld even voor hem opwarmen.
Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam, we gaan er wel aan wennen. Nu zijn wij sowieso niet de moeilijkste mensen. Tenminste ik denk niet dat wij het zijn, we passen ons makkelijk aan aan veranderde situaties.

Frank en ik zijn donderdag even terug naar Noordbroek geweest, terwijl opa j en oma i aan het oppassen waren. Ze zijn ook blijven slapen (opa met tristam in het rmdh en oma bij Jolan). We zijn terug naar Noordbroek gegaan wegens het benefiet voor met MFC. Met de optredens van Erwin de Vries en Bennie Jolink. En we hebben het reuze gezellig gehad met de buurtjes. De poezen vonden het ook heel fijn om ons weer even te zien, ze wouden echt geknuffeld worden (Skadi sprong alweer in mijn armen toen we thuis kwamen).

En zo zijn jullie alweer bijgepraat.
We houden jullie op de hoogte!
 

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.