Stamcel teruggave

Vandaag heeft Jolan zijn stamcellen, die enkele maanden geleden zijn geoogst, terug gegeven. De terug gave is erg belangrijk na de zware dosis chemo, die bijna niets van het beenmerg heeft overgelaten. Met de vernieuwde cellen zal het herstel sneller gaan. Wat voor Jolan natuurlijk beter is.

In ongeveer een uurtje zijn de cellen er door gelopen, kort 'naspoelen' en done. Het stelde weinig voor maar het was oh zo belangrijk!
Verder moesten ze Jolan tijdens de teruggave goed in de gaten houden. Heel soms willen kinderen nog wel eens een allergische reactie krijgen op het middel wat de stamcellen bewaarde. En dat middel geeft een verschrikkelijke geur af! Het ruikt naar chemishe knoflook. Bestaat dat? Ja dat bestaat, Jolan ruikt er naar.
Maar goed, Jolan moest dus aan de monitor en zijn bloeddruk werd geregeld gemeten en Jolan, stoere bink als hij is, vond het allemaal wel goed.
Het resultaat:

Een compleet lege zak!

We merken dat Jolan nu last van de chemo gaat krijgen,  Zijn lippen zijn wat gevoelig en Jolan begint ook met overgeven. Niet veel, niet krachtig, niet vaak. Maar toch het is wel wat overgeven. Ze hebben hem nu iets andere(lees: sterkere) antimisselijkheidsmedicatie gegeven en we hopen dat dat gaat helpen.
Verder zijn ze begonnen met paracetemol. Niet dat Jolan pijn aangeeft, maar wel omdat zijn lippen wat droog en week beginnen te worden als bijwerking van de chemo en ze willen voorkomen dat hij pijn gaat krijgen. En wij willen dat natuurlijk ook niet. Liever een stapje voor dan dat hij ook nog een pijn gaat krijgen.
Verder is hij gewoon moe. Wil veel liggen en tv kijken. En zelfs dat niet altijd. Maar hij heeft nog steeds oplevingen en wil ook nog naar de bank toe, en zijn stem is nog krachtig als altijd. Dat geeft ons hoop.

Zijn VAP is vandaag ook weer opnieuw aangeprikt. En met de stamcelteruggave hebben we vanmiddag drie kralen kunnen rijgen aan de ketting, die langer en langer wordt. Jolan vond de slak wel leuk die we van de stamcelteruggave kregen. We zijn zo blij met die kanjerketting! Hij fleurt Jolan gewoon helemaal op, van begin af aan al.

We krijgen echt elke dag post en Jolan vind het mooi! De deur is bijna vol, maar we hebben nog kastdeurtjes die vol moeten!
Verder werden wij gisteravond op onze kamer verrast. Er werd post onder de deur door geschoven. Omdat wij ons adress hier in het ronald mcdonaldhuis niet hebben vermeld kijken we ook niet of we post hebben. Dus bedankt voor het kaartje! (je weet zelf wie je bent :) ) We waren aangenaam verrast en hebben het kaartje op de kast bij de tv gezet.

Veel meer is er nu niet meer te vertellen.
We houden jullie op de hoogte!
Groetjes vanuit Utrecht.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.