Achtbaan van emoties

Het valt me zwaar om vanavond te gaan typen.
Al vanaf vanmiddag loop ik te denken hoe ik dit moet gaan vertellen aan jullie bloglezers. Deze post is denk ik ook wel een van de zwaarsten die ik ooit heb gemaakt.

Jolan is hard achteruit gegaan. En de artsen maken zich ernstige zorgen over hoe Jolan het doet... en of hij het überhaubt wel gaat redden.
De infectie is nog steeds niet onder controle en de artsen zijn heel erg bang dat ze iets over het hoofd zien, ze hadden nu gewoon verbetering moeten zien en deze is er gewoon niet. Eigenlijk gaat Jolan met kleine stapjes achteruit.
Zijn buik groeit en hij houdt ontzettend veel vocht vast. Veel meer dan goed voor hem is.
Daarom hebben ze hem aan de nierdialyse gelegd, maar daar zitten hele grote risico's aanvast omdat zijn bloeddruk nog zo onstabiel is. Hij krijgt nu, wat wij begrijpen, 1 op 1 zorg op de IC. Er is een zuster voor hem en hem alleen, ze zei in elk geval dat ze was opgeroepen en een collega ook die haar dienst zo over zou nemen aan het begin van de avond.
Ze houden hem goed in de gaten, zorgen goed voor hem. Maar de artsen weten niet zeker of Jolan hier wel door heen kan komen, of dat dit voor zijn lichaam gewoon te zwaar is geweest.
Nadat het dialyse apparaat is aangesloten zijn de eerste berichten echter goed. Hun grootste angst was dat de bloeddruk direct zou kelderen nadat ze het apparaat hadden aangezet, maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn. Zijn bloeddruk is slechts een heel klein beetje gedaald en de medicatie is slechts met 0.1ml per uur verhoogd (zo goed als niets). De eerste berichten zijn hoopvol, maar we zijn er nog lang niet.

We houden jullie op de hoogte... maar als het stil blijft: onze excuses. Het nieuws kwam vanmiddag verschrikkelijk hard aan. We wisten dat het niet goed ging en dat het zorgelijk was. Maar dat we er zo slecht voor stonden dat ze artsen niet zeker weten of hij wel gaat redden, dat zagen we niet aankomen.

Reacties

No Avatar
sonja scharnweber (niet gecontroleerd) on 6 juli, 2015 - 23:19

We wensen Jolan heel veel sterkte en beterschap in deze moeilijke tijden.Groetjes Sonja.

No Avatar
lineke (niet gecontroleerd) on 6 juli, 2015 - 23:24

Heel maar dan ook heel veel sterkte de komende dagen. Hoop dat jolan zich hier doorheen slaat

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.