we klimmen

We klimmen omhoog uit het dal.
Heel langzaam. Met hele kleine stapjes. We kunnen elk moment nog vallen, we zijn nog niet uit de kritieke situatie.
Maar inplaats van naar de afgrond, gaan we nu langzaam omhoog.

En dit heeft de zaalarts bevestigd. Vanmiddag hebben we een update gesprek gehad. Waar we maandag nog afgleden, lijkt er nu een kleine stijging te zijn.

Jolan was vandaag ook weer stabiel. De keren dat zijn bloeddruk even dipte waren om redenen die ze snapten. Tot tweemaal toe hebben ze de dialyse opnieuw moeten opstarten omdat er problemen mee waren.
Zijn infectiewaarden zijn weer gedaald. Voor de 3e dag achtereen. Niet veel, maar elke daling is er 1. Zijn HB was nu wel wat gedaald, maar niet in extremen. Zijn trombo's blijven wel aan de lage kant. Zijn leuco's waren vandaag 0,2. We hadden ze natuurlijk liever hoger gezien, maar de arts bevestigde wel ons vermoeden. Het grootste deel van de leuco's sterft gewoon in de strijd tegen de infectie. Het is niet dat hun gaan liggen wachten tot ze sterk genoeg zijn, ze gaan direct aan het werk op het moment dat ze zijn ontstaan. de artsen maken zich hierover geen zorgen.
Frank heeft vandaag donatie van witte bloedcellen gedaan en Jolan heeft deze batch al gehad. Zijn leuco's stegen daarna naar 3.0, even een lekkere boost voor hem. Maandag ga ik ze doneren. Vandaag hebben we ook vrienden op bezoek gehad, nadat hun voor de keuringsgesprek bij de bloedbank zijn geweest. Als het nodig is wordt 1 van hun voor woensdag opgeroepen en de ander voor vrijdag. Zo gaan ze wel bezoek voor ons regelen :) even een welkome afleiding.

Jolan is weer wat vocht kwijt, er zit nog genoeg in zijn hele lichaam en ze hebben de dialyse ook verhoogt naar 90ml vocht afdrijven p/h. Verder zijn ze nu aan het spelen met medicatie voor zijn slaaptoestand. Ze willen hem eigenlijk iets wakkerder hebben, ook weer een teken dat hij stabieler wordt.

Al met al een mooie dag.
Voor ons en Jolan

 

Groetjes vanuit Utrecht en we houden jullie op de hoogte.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.