Tour de Jolan

Tour de Jolan. Met heuvelop en heuvelaf. Van tijd tot tijd lijkt (en voelt) het de tour de france wel.

Gisteravond hebben we, aan Jolans bed, een korte update gesprek met de arts gehad. Dat het aan bed gebeurde, betekende al niets spannend. En dat bleek ook wel.
We dachten gisteren overdag al dat Jolan stabiel was en de arts bevestigde dat inderdaad. Jolan was stabiel. Zijn infectiewaarden waren gisteren 75, voor het eerst in 3 (misschien zelfs wel 4) weken tijd dat hij onder de 100 zat! Wij super tevreden maar die leverwaarden....... die waren amper gestegen. Er leek een halt in te komen! Zijn bloeddruk verhoger was die ochtend uit gezet en hij hield zelf zijn bloeddruk goed aan. Ze halveerden een sedatiemiddel, waar Jolan ook prima op reageerde. We waren gisteren rustig en tevreden.

En dan vandaag.
Infectiewaarden... 45
Bilirubine waarde... van 480 gisteren naar.... 410!!!!!!!!!! Een daling! En niet alleen de Bilirubine waarde was gedaald: nee bijna alle lever waarden waren iets gedaald!
Morfine werd vanochtend iets afgebouwd en in de loop van de middag reageerde Jolan wat meer op ons. Hij trok zelfs zijn been weg toen Frank hem even kietelde, wat hij de afgelopen weken niet eerder had gedaan. Ook had hij een paar keer zijn ogen geopend. Zijn bloeddrukverhoger is nog niet meer aangeweest (ze hebben nu zelfs de spuit weggehaald, zoveel vertrouwen hebben ze er in.) Zijn hartslag is soms nog wat aan de lage kant, maar hij dipt niet meer zovaak als een paar dagen geleden. Ze hopen dat de sedatiemiddel die gisteren is gehalveerd nu langzaam verminderd (in de loop van de weken heeft hij waarschijnlijk een spiegel opgebouwd en deze moet nu zakken), waardoor zijn hartslag iets hoger gaat zitten.
Met het verzorgen blijft hij ook mooi stabiel, wat betekend dat hij wat sterker aan het worden is.
Het kan een korte opleving zijn, we hebben eerder gedacht dat Jolan aan de betere hand was. Maar deze opluchting hebben we in elk geval binnen.

We kunnen nog niet opgelucht ademhalen, het blijft allemaal kritiek en spannend.
Ze hebben nog geen flauw idee waar die stijging vandaan kwam, laat staan waarom hij vandaag weer leek te dalen.
Maar wat we wel kunnen doen is genieten van dit nieuws. Het was de boost die we weer even nodig hadden om een beetje te kunnen ontspannen.

Vanmiddag hebben we de nierarts ook even gesproken. Dat hij nog niet (veel) plast is ernstig, maar het gebeurd vaker. Het kan zijn als zijn aders minder poreus worden (waarvan Frank en ik denken wat gebeurd, omdat hij zijn bloeddruk nu mooi op pijl kan houden), dat zijn nieren ook hun werk weer oppakken. Maar pas later kunnen we goed bepalen of er schade aan de nieren is en zoja hoe groot dat die schade dan werkelijk is. Eerst maar uit de kritieke situatie komen.

Bedankt voor alle lieve berichtjes en kaartjes die we afgelopen tijd hebben gekregen. Ik heb het al vaker gezegd en ik zal het ook vaker blijven zeggen. Maar we waarderen ze echt enorm.

We houden jullie op de hoogte van de Tour de Jolan.

Reacties

No Avatar
Margriet (niet gecontroleerd) on 21 juli, 2015 - 09:20

Wat fijn om dit te lezen. Even een positief bericht. Super! Het geeft jullie weer kracht en hoop. En dat hebben jullie allemaal nodig. Dapper kereltje, kom op, Jolan!

No Avatar
Henk en Jeanne (niet gecontroleerd) on 21 juli, 2015 - 10:44

Laten wij ook eens een berichtje sturen, dat wordt wel tijd. We denken veel aan jullie en voelen erg met jullie mee.
Op tafel staat een bosje bloemen voor Jolan in allerlei kleuren. Dat vindt hij vast mooi.
Laten we hopen dat deze kleine vooruitgang doorzet en dat jullie knulletje het gaat halen.
Heel veel sterkte en tot ziens.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.