I wish upon a star; uitbereiding

We hebben nu even tijd voor een uitgebreidere update over Jolan.
De blog van vanochtend was een beetje kort en gehaast, maar veel tijd namen wij er ook niet voor. Hier het uitgebreidere verhaal.

Gister overdag leek alles goed te zijn en we durfden heel voorzichtig te zeggen dat we een stijgende lijn zagen. Dat was ook wel duidelijk uit de blog.
Toen we voor onze 'laatste' ronde kwamen was er een beetje paniek bij het bed van Jolan. De zuster met zaalarts duidelijk bezorgd waren in de weer. Jolan zijn bloeddruk zakte en hij reageerde niet op de forse verhoging (van 0.1 naar 2.0 ml/ph) van de noradrealine(nor), zijn bloeddrukverhoger. Ze dachten zelfs naar een andere vorm van adrenaline over te moeten stappen, een kleine shot die het hart een soort kickstart geeft, maar ook de nodige risico's met zich meebrengt.
Ze hebben hem uiteindelijk flink opgeschroeft en dat sloeg binnen de tijd (drie kwartier) aan die ervoor staat dat het moet aanslaan, ze leken vooral bezorgd omdat Jolan normaal heel snel op de nor reageert. maar uiteindelijk hoefden ze niet naar de andrenaline te grijpen en ze hoopten de tijd daarmee te kunnen overbruggen naar het geven van bloed. Het geven van bloed zou een beetje vulling geven en dit zou de bloeddruk ook meer stabiliseren. Dat is ook gelukt en met het geven van bloed ging het ook stabieler met Jolan.
Gisteravond laat hebben we nog met de zaalarts, intensivist (IC arts) en de oncoloog aan tafel gezeten. Omdat Jolan toch reageerde op medicijnen gingen ze door met behandelen, maar ze hadden wel even benoemd dat ze een moment hebben gehad waarop ze zich afvroegen of behandeling nog wel zin had. Ze beschreven het als "we rijden blind op de weg en we hopen dat we de goede afslagen nemen". Ze weten namelijk nog steeds niet wat er aan de hand is met Jolan op dit moment en ze kunnen vooral alleen inspringen op de situatie zoals hij zich op dat moment voordoet. Gisteravond leek het erop alsof we een verkeerde afslag hadden genomen, maar op het laatste moment konden we nog bijsturen zodat we de bocht nog konden nemen zonder de afgrond in te storten. Maar het scheelde weinig. En niemand kon zeggen of we niet weer spoedig nog zo'n bocht tegen kwamen die we misschien nu wel te laat zagen.
Jolan was de nacht verder rustig doorgekomen. In de ochtend echter ging zijn bloeddruk weer schommelen en belde de zuster ons. Wat we ook hadden afgesproken trouwens. Waarop wij besloten naar Jolan te gaan. Daar bleek zijn bloeddruk bij een vrij hoge stand Noradrealine het wel stabiel te houden. En de hele dag is deze vrij stabiel gebleven.

Een het eind van de middag zijn we weer om tafel gegaan met de artsen. Een korte bespreking van de nacht gehad en besproken wat nu...

Wat nu...

We gaan door waar we mee bezig waren. Jolan proberen beter te maken. Bepaalde medicijnen zijn weer geherstart en de focus komt weer te liggen op het bestrijden van de infectiewaarden. Stijging van leverwaarden vinden ze nu acceptabeler dat de infectie de gang laten gaan. Ze zijn bang dat hij weer septis raakt en daarmee zijn we nog verder van huis. Dat betekend dus antibiotica, stresshormonen wat normaal de bijnier aanmaakt (ze denken dat zijn ene bijnier nu niet voldoende aanmaakt om nut te hebben), zijn afweerverhoger (de neupogen), granulocyten giften, zijn bloeddrukverhoger en natuurlijk de sedatie (roesmiddelen) en de morfine. En natuurlijk de mineralen en andere voedingsstoffen die hij nodig heeft.

Een ander positief punt van vandaag is dat Jolan echt duidelijk weer gaat plassen. Gisteren was dat al 30ml. Nu denk je dat is niet veel, nee dat is het ook niet. Maar het was al meer in 1 dag dan in de hele week daarvoor! En vandaag had hij 35ml in 2 uur tijd. Het lijkt er enorm op dat zijn nieren weer opstarten, wat goed is zodat hun ook mee kunnen helpen in het schoonmaken en opruimen van lichaamsafvalstoffen.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.