Als een kabbelend beekje

Afgelopen dagen is het gelukkig rustig geweest.
Doelbewust hebben we er gisteren voor gekozen om geen update te doen, puur om het feit dat er weinig te vertellen is.
Jolan zijn infectiewaarden zijn alweer twee dagen aan het dalen. En flink. Vrijdag waren de infectiewaarden nog op 250, gisteren op 180 en vanochtend waren ze op 110. We hopen dat deze trend zich doorzet en dat we over enkele dagen ons over de infectiewaarden geen zorgen hoeven te maken.
Zijn leverwaarden zijn of gelijk gebleven of gedaald in de afgelopen dagen. We hebben vandaag even wat grafieken gezien over bepaalde leverwaarden, wat echt reuze interessant was. Zo zagen we nu dat een leverwaarde gewoon op 1500 heeft gestaan, die normaal op 55 behoort te zijn, en nu al gewoon rond de 300 staat. De bilirubine is nog wel hoog en daar is nog niet weer een daling in te zien.
De urine ligt weer bijna stil, maar ook dat kan weer opstarten als de infectiewaarden verder dalen. Dat hadden we laatst ook en we hopen dat dat straks weer opkomt.
Verder is Jolan stabiel. Zijn hartslag is goed, zijn bloeddruk ruim (soms wat aan de hoge kant zelfs). Er is vrijdagavondlaat nog wel een foto van de longen gemaakt, omdat zijn saturatie (zuurstofgehalte) wat aan de lage kant zat. Er zit wat vocht in de longen, maar zo weinig dat de artsen besloten hebben voorlopig niets te doen, omdat het lichaam dit zelf op zou moeten kunnen ruimen. Zijn hoesten werd vandaag ook wat minder, en zijn zuurstof houdt hij nu goed op pijl. Ze hebben vandaag de drukken die ze (eer)gisteren nodig hadden weer wat afbouwen, wat alleen maar goed is.
Vanochtend hebben ze de sedatie ook een stapje naar beneden gezet. Ze vinden (weer) dat Jolan wel iets meer mag reageren als ze met hem bezig zijn. Het is niet de bedoeling dat hij wakker moet worden, maar iets wakkerder zouden ze wel fijn vinden.

Op aanraden van de verpleegkundige van vandaag, zijn Frank en ik vanmiddag even erop uit gegaan. Naar de botanische tuin hier vlakbij. Mooi (niet zo mooi als hortus haren) en een mooie afleiding.

Het is zeker een aanrader en de kans is groot dat als we weer een tijd hebben we hier nogmaals heen gaan. Dichtbij genoeg om vlakbij Jolan te zijn voor als er wat is, maar een afleiding genoeg om er even te kunnen ontspannen.
Het weer hielp zeker mee om er lekker van te genieten. Warm met zonnetje, maar niet te warm door de frisse bries die er was.
Omdat Jolan zo stabiel is, wouden we eigenlijkgisteren al naar de botanische tuin, maar het weer werkte niet heel erg mee. Keiharde wind (windstoten van 100km/h), regen. Veel regen... Gelukkig was het vandaag een stuk beter te doen.

We hopen dat we deze trend een beetje doorzetten en dat we alle hectiek nu wel hebben gehad.
 

We houden jullie op de hoogte.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.