We blijven vechten

We zijn voorzichtig positief vandaag.
Al een poos proberen ze Jolan toch weer sondevoeding te geven, maar lange tijd kwam alles terug wat ze hem gaven. Al een paar dagen lang verdraagt hij de 4x 5ml die ze hem gaven. Vandaag zijn ze begonnen met 10ml 4x daags. En bij elke nieuwe voeding kwam er nagenoeg niets mee terug. Hij begint dus weer voedsel te verdragen, wat goed is want dit gaat de darmen ook stimuleren.
Wegens zijn hoge bloeddruk (ja echt, hij was aan de hoge kant) hebben ze zijn dialyse wat hoger gezet. Hij loopt nu op 90ml/h i.p.v. 70 ml/h. De 100ml/h van vanmiddag vond hij toch niet zo fijn, want zijn bloeddruk dipte toen een paar keer. Maar met de 90 gaat het goed. Zostraks begon zijn bloeddruk ook weer wat aan de hogere kant te komen. Zijn lichaam moet ook wennen aan een nieuwe balans.
Zijn bilirubine waarde waren 499. Sinds 4 dagen dus weer onder de 500! (ze kunnen maar tot 500 meten namelijk) Andere leverwaarden nagenoeg stabiel gebleven.
Infectiewaarden ook gelijk gebleven, hopelijk zijn die morgen gewoon weer gedaalt.
Ze hebben een antibiotiaca gestaakt (1 van de 3, dus niet alles). Ook om te kijken wat er nu gebeurd. Of zoals de verpleegkundige het zegt: "je kan niet eeuwig maar antibiotica blijven geven voor het geval..." ze kunnen hem ook snel genoeg weer starten indien nodig.
Jolan zijn HB zit nog steeds boven de 5grens. Dat is hij al enkele dagen dus het lijkt erop alsof er wat iets in het lichaam gebeurd wat er voor zorgt dat dit stabieler blijft.
Ook zijn trombo's blijven wat stabieler. Hoewel we gisteren een leuk iets hadden. Gisteren waren zijn trombo's van 12 naar 37 gegaan....... zonder transfusie! Gisternacht 31, vanochtend 20 en zostraks 17. Er was een stijging, zonder dat er iets was gedaan! Heel bizar. Maar dat hij hem al enkele dagen vast houdt zegt wel dat het lichaam nu zelf iets doet.

Wij en de artsen zijn niet zo ontevreden vandaag.
Voorzichtig positief, want we zijn er nog lang niet en zoals we nu al maar al te vaak hebben meegemaakt kan het elk moment van de dag weer helemaal omslaan.

Gisteren zijn kralenketting weer geregen. Ik had de vorige keer gehoopt dat Jolan met deze lading mee kon helpen, maar ik hoop nu dat hij de volgende reeks kan mee helpen.


We houden jullie op de hoogte!

 

Oh nog bedankt voor de lieve berenknuffel en de kaartjes!

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.