48-Uurs actie voor Jolan

Een drietal DJ’s van omroep Menterwolde stonden woensdagavond 12 augustus te popelen om aan hun 48-uursactie voor de stichting Zorg voor Jolan te beginnen. Maandagavond is hun tijdelijk onderkomen, het Glazen Huis, op de Markt in Noordbroek geplaatst. 
Rondom de DJ’s Tjakko Speelman, Tim Udingh en Peter Pijper is een team van omroepmedewerkers dinsdag bezig geweest om het technische gedeelte op en top voor te bereiden. Hans Tielman en Jakob Snijder van de omroep hebben het Glazen Huis dinsdagavond startklaar opgeleverd. Tegelijkertijd zijn er woensdag medewerkers bezig geweest om sponsoren en veilingartikelen te regelen. Want naast de 48-uurs radio-uitzending werd er ook nog een internetveiling georganiseerd. Woensdag aan het eind van de middag, zo rond 17.30 uur, zijn de DJ’s in een prachtige cabriolet naar de Markt gereden waar  het stichtingsbestuur ze verwelkomde en iets voor zessen werden ze voor 48 uur ingesloten. Woensdagavond al konden bezoekers verzoeknummers aanvragen, uiteraard tegen betaling, en werden ook de eerste artiesten verwacht die hadden toegezegd om een aantal nummers te komen zingen en dat waren; Wimmie Bouma, Henk Wijngaard en het duo Dubbel-Fris.
Donderdagochtend kwamen er nog twee jonge DJ’s bij om de eerste uren te vullen; Wouter van Stralen en Desney Boekholt. Bedrijven konden vanaf de donderdagochtend al zendtijd kopen en mochten dan, mede, de muziekkeuze voor bepaalde tijd bepalen. Vrijdagavond 14 augustus te- gen een uur of zes waren de laatste loodjes aangebroken. Het was bloedheet in het Glazen Huis, de studio van de DJ’s van radio Menterwolde. DJ Tjakko Speelman geeft aan, dat ze de afgelopen tijd maar weinig slaap hebben gehad. “De eerste nacht misschien 1 uur, laat ik zeggen in totaal zo’n 5 uur”, aldus Speelman. 
Peter Pijper vertelt dat het ‘s nachts niet zo heel druk was. “Maar…, zo vertelt Peter Pijper, afgelopen nacht werd er toch tegen half 2 nog 50 euro gedoneerd en daar doe je het voor!” DJ Tim Uddingh is nog druk bezig achter de draaitafel. Het zit er bijna op! Janneke en Bienus Sienot, de opa en oma van Jolan (zij wonen ook in Noordbroek) zijn ook op de Markt aanwezig. Ze zijn heel erg onder de indruk, van wat er allemaal georganiseerd wordt voor Jolan. “Daar zijn geen woorden voor, het is met geen pen te beschrijven”. De opa en oma’s van beide kanten hebben het heel druk met de kinderen. Jolan en zijn papa en mama verblijven nu in Utrecht. Maar Tristam, het jongere broertje van Jolan mag niet mee. Dus hij verblijft in de week bij opa en oma Sienot en in het weekend bij zijn andere opa en oma. “Naar omstandigheden gaat het goed met Jolan, maar het blijft zorgelijk”, vertelt Bienus. “Amerika komt waarschijnlijk pas volgend jaar in beeld. Door een infectie na de laatste chemo (hij heeft in totaal zo’n 8 chemo’s gehad) had hij helemaal geen weerstand meer. Hij moet eerst weer helemaal op krachten komen.” En dan is het bijna 6 uur. Burgemeester Rein Munniksma overhandigt de sleutel aan Janneke en Bienus Sienot, die op hun beurt de deur van de studio openen. De taak van de DJ’s zit erop! Onder luid applaus komen ze naar buiten. Een geweldige prestatie; 48 uur radio maken voor Jolan.
Er worden 2 cheques aan de Stichting overhandigd: de 48-uurs actie levert een bedrag van  € 2338,- op en verder hebben de kinderen van Noordbroek een sponsorloop gehouden, die maar liefst € 1000,- opleverde. Dick Huisman, voorzitter Stichting Zorg voor Jolan, zegt trots te zijn op het hele dorp Noordbroek. “Ik wil alle dorpelingen heel, heel hartelijk danken. Geweldig wat hier gebeurt!”   

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.