Er is er één jarig.....

Hoera! Hoera!
Jolan is vandaag drie jaar geworden. Echt in feeststemming waren we door de gehele situatie natuurlijk niet, maar we hebben er wat van proberen te maken.

Allereerst maar eens een korte update van de zaken tot dusver. Jolan heeft de eerste dagen van de ATG goed doorstaan. De verpleging had verteld dat de eerste reactie binnen dertig minuten zou kunnen komen en deze bleeft uit. Ze hadden wel alles klaarstaan voor het geval er zoals verwacht een bloeddruk daling zou optreden maar dat was nergens voor nodig. 's Avonds laat echter had Jolan wel een (waarschijnlijk alergische) reactie op de stoffen in de ATG en hij kreeg 40 graden koorts en een hartslag van 200+. Gelukkig allemaal van korte duur en hij leek er ook totaal geen last van te hebben. Voor ons leek het wel heftig, maar de verpleging vond het allemaal een milde reactie in vergelijking wat ze gewend zijn met kinderen met ATG. De verdere dagen is er geen reactie opgetreden en zowel artsen als verpleging waren (blij) verast hierom.

Vandaag hingen er een paar slingers en ballonnen in de kamer die door de nachtdienst waren verzorgd. De verpleging heeft aan bed voor Jolan gezongen en hij heeft een mooie grote buldozer gekregen om mee te spelen. De hele dag is Jolan vrolijk en actief geweest, en eigenlijk is hij de laatste dagen al zo. Hij lijkt voorzichtig wat in kracht te winnen, of put wellicht uit reserves waar wij het bestaan nog niet van wisten.

Morgen begint de chemokuur en daarna zal het waarschijnlijk snel anders gaan. De verwachtingen zijn natuulijk overgeven en een algeheel gevoel van mallaise. We zullen zien hoe de komende dagen verlopen, uiteraard proberen we jullie op de hoogte te houden.

 

P.S. schrijfvouten copyright Frank Sienot. ;-)

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.