Jolan doet het... op zijn Jolans...

Na een paar rustige/in-actieve dagen was Jolan vandaag weer actiever. Hij wou meer, was weer duidelijk in wat hij wou (en niet).
Hij verrast de artsen. Die hadden geen van allen (en dan spreken we over een team van ruim 20 artsen) hadden gedacht dat Jolan er zo goed door heen zou komen. Jolan doet het op zijn vertrouwde Jolan manier.
We zijn er nog niet hoor! Vrijdag is het week geleden en we zitten nog goed in de chemodip. Hij kan nog ziek worden, of veel last krijgen... maar vandaag leek er toch weer voorzichtig een verbetering zichtbaar.
Afgelopen dagen had Jolan pijn in zijn buik, maar vandaag toonde hij amper meer dat hij er last van had. Zijn darmen maken ook weer betere geluiden, dat was een paar dagen geleden ook anders.

De dialyse loopt ook weer. En we gaan nu weer zien.
Zijn CRP waarden blijven mooi. Zijn leverwaarden zijn al bijna twee weken in hun grenzen en deze was vandaag dan ook niet meer gemeten! Zijn nieren blijven produceren, waar de artsen zelf ook heel verrast blij om zijn.
Zijn HB en trombo's blijven redelijk. Zijn leuco's zoals verwacht te laag om meetbaar te zijn. Maar die zullen we niet eerder dan over twee-en-half week zien veranderen.

De artsen zijn blij hoe Jolan het doet. Ons hoofd-Intensivist was voor het eerst sinds we hem hebben ontmoed positief ingesteld. Zelfs zo positief dat hij nu sprak over... later. Dat heeft hij nog nooit eerder gedaan. En dat stemt ons als ouders blij.
We zijn er nog niet. Het is er op... of er onder.
Maar als dit een voorbode mag betekenen, dan kunnen we over een maand of twee misschien naar Groningen toe voor verder herstel. En vanuit daar... naar huis. Met ons 4-en.
Laten we het hopen.

 

Zijn kanjerketting is weer bijgewerkt. Nog een meter en dat zijn de maanden dat we hier in Utrecht zitten even lang als alle maanden dat we in Groningen hebben gezeten.

Zie je de gele bol met het gezichtje in de buiten ring? Dat is de kraal dat je jarig bent in je ziekte proces.

We houden jullie op de hoogte!

Reacties

No Avatar
saskia (niet gecontroleerd) on 18 september, 2015 - 22:25

Wat fijn om te lezen dat Jolan het op zijn eigen manier alles doorstaat.
En ook om weer een lach en opluchting tussen de regels door te lezen. Ondanks dat het nog wel spannend zal zijn, dit zijn momenten die ze niet meer afpakken!
Elke dag word er aan jullie gedacht, en in gebed meegenomen.

Een hele lieve Groet uit 'het noorden',
Van een mede- september-genootje
Rowena en haar Mama

*boks Jolan*

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.