"Operatie"

Even weer een korte update vanuit Utrecht.

We zijn nog altijd in afwachting op de celopkomst van Jolan. Het is nu ongeveer anderhalf week geleden dat de stamcellen zijn ingelopen. Als we de artsen mogen geloven kan het tussen de drie en vier weken duren voordat we resultaat zien dus het is nog altijd spannend. Ondanks dat er nog geen cellen zijn gaat wel het aardig goed met Jolan.

Eergister heeft Jolan een kleine operatie gehad. De dialyse lijn die voorheen in zijn nek geplaatst was (direct in een groot bloedvat), is operatief 'getunneld' onder de huid door zodat hij ongeveer op borsthoogte uitkomt. Dit gaat Jolan in de toekomst betere bewegingsvrijheid geven met zijn hoofd. Het ging maar om een kleine ingreep, maar hij was net te groot om hem op de IC uit te voeren, dus is hij een deur verderop gegaan naar de OK. De hele ingreep heeft minder dan een uur geduurd. Net zo lang als ze ook bezig zijn met het aanprikken van een normale dialselijn (om aan te geven hoe klein de ingreep was).
De ingreep heeft wel even zijn tol geëist, want Jolan was eergister en gister uitgeput. Gelukkig zat er vandaag weer een beetje leven in en hebben we leuke dingen gedaan als muziek maken, bellen blazen en puzzeltjes.

De fysiotherapeut is ook langsgeweest. Deze vind dat Jolan het ook zo goed doet dat het tijd wordt om voorzichtig te gaan trainen om weer rechtop te gaan zitten. Jolan heeft meer dan drie maanden plat gelegen inmiddels dus je zal begrijpen dat dat nog wel een opgave zal worden in het begin. Maar het stemt ons goed dat ook de profesionals er weer vertrouwen in hebben om dat soort dingen te gaan proberen, en nu zijn dialyselijn uit zijn nek is zal er ook wat meer bewegingsvrijheid zijn. 

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.