Ga zitten en pak een zakdoekje

Jolan zijn beenmergcellen zijn aan het opkomen.

Zo dat nieuws is eruit. Afgelopen vrijdag zagen we al een stijging in zijn leuco's, de afweercellen. En sindsdien zijn ze van 0,2 naar 1,6 gestegen.
En de cellen kunnen alleen stijgen met beenmerg.
De transfusie is in die zin geslaagd dus. We zijn er nog niet hoor. Ook nu kan er nog vanalles fout gaan en zijn we de gevarenzone nog niet uit. Maar met die opkomst betekend het wel dat het in Jolansbeenmerg wel goed zit. Dat er geen defect is in het bedje waarin de stamcellen moeten groeien. Het verklaard niet waarom de teruggave van Jolanscellen niet zijn gelukt, maar het betekend wel dat de kans dat we terug naar huis kunnen met ons vieren aanzienlijk is vergroot.
We hopen dat jullie mee blijven duimen dat de cellen blijven stijgen en dat we over x-weken terug naar Groningen kunnen. En dan naar huis... Met ons allen.
De cellen komen sneller op dat de artsen hadden gedacht, maar ze komen niet te snel op. Een te snelle opkomst is niet goed voor het lichaam namelijk. De artsen zijn tevreden hoe het gaat en hoe Jolan het doet.

Jolan zelf doet het ook goed. Hij is vrolijk en actief. Hij speelt bijna weer de hele dag en begint ook steeds meer op zijn oude zelf te lijken.
We zijn bezig om Jolan weer te laten zitten en dit gaat steeds een beetje beterder. Hij houdt zichzelf steeds beter rechtop. Hij draait in elk geval zelf weer op bed. Laatst moest de nachtzuster elke keer als ze keek de beademing verplaatsen omdat Jolan zo aan het draaien was. Wij vonden het een heerlijke gedachte. Thuis draaide hij ook graag in bed.

Met Frank en mij gaat het ook prima. Jolan doet het beter en met de opkomst van cellen hebben we ook weer een nieuwe boost aan energie gekregen.
Afgelopen zaterdag zijn we er zelfs een dag tussenuit geweest. We zijn met  vrienden naar Walibi flevo geweest. Een dagje ontspannen. Hoewel we om 4 uur helemaal kapot waren hebben we enorm genoten. En Jolan vond het ook niet erg om een dag met opa en oma te zijn.

Dus een positieve post vandaag! Kunnen we met ons allen even ademhalen voor we verder gaan met de strijd om naar huis te gaan.
We hopen dat jullie nog geregeld even een kaarsje branden, want... (ik quote een arts) "het is toch een wonder wat er is gebeurd". Wonderen zijn de wereld niet uit gelukkig, en al die gedachten, kaarsjes en gebeden doen misschien iets. En we kunnen nog steeds wat steun gebruiken om verder uit die gevarenzone te komen.

Groetjes vanuit Utrecht en we houden jullie op de hoogte!

Reacties

No Avatar
Henny (niet gecontroleerd) on 29 september, 2015 - 10:36

Ik heb inderdaad een zakdoek nodig gehad maar ik las jullie advies pas toen ik het blogg nog een keer overlas ,dat er stond ga zitten en pak een zakdoekje.
Maar ik geloof nog steeds in een God van Wonderen en zo gebeurt er niets bij geval.
Heel veel sterkte verder en ik hoop en bid van ganser harte dat het herstel door mag zetten en dat jullie gauw naar Groningen kunnen gaan en binnen afzienbare tijd naar huis mogen en je leven weer op kunnen pakken.Hartelijke groeten van een meelezeres. Henny Mastenbroek

No Avatar
Sanne Rusthoven... (niet gecontroleerd) on 29 september, 2015 - 12:36

Ik brand een kaarsje voor jullie Jolan.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.