We brengen goed nieuws en koffie!

We brengen goed nieuws en koffie... maar dat laatste zal je zelf even moeten zetten en inschenken.

Frank en ik hebben net een update gesprek gehad met de intensivist en de hematoloog(stamceltransplantatiearts). En ik zit nog altijd in de happy-vibe afkomstig van dat gesprek.
Jolan heeft de artsen versteld doen staan. Ze hadden niet durfen dromen dat Jolan zo goed en met zo weinig hobbels de weg heeft bewandeld. Als de cellen blijven opkomen (ze zijn nu 2,3), kan Jolan nog last krijgen van de transplantatie-ziekte. Dat is iets wat gebeurd... of niet. Wat de redenen zijn dat de ene het wel krijgt en de ander niet weten ze nog niet. Dat is dus nog afwachten en vaak is dit (goed) te behandelen.
Onbekend is waarom zijn eigen cellen niet zijn aangeslagen en de achten de kans klein dat ze daar ooit nog achter komen. Wel is zeker dat er geen defect zit in zijn beenmerg. En dat was de grootste angst.

Onze intensivist gooide in het gesprek het balletje Groningen op. We weten nog niet wanneer, maar we werken toe naar Groningen. Jolan moet het liefste van de beamdening zijn en daar zijn we alweer hard mee bezig. Maar als dat te lang gaat duren, gaan ze zorgen dat Jolan MET beademing naar Groningen mag. Dus we zitten hier in elk geval niet nog 3 maanden. Er is uitzicht op huis! En waarschijnlijk voor december.
Voor de stamceltransplantatie moeten we binnen een uur in een academisch ziekenhuis zijn... wat een geluk UMCG is op 20 min afstand. Maar gezien Jolan toch eerst naar het ziekenhuis moet... Gaat dat niet echt een probleem worden. De lijnen, de medicijnen... dat zal het UMCG ook kunnen. Desnoods met nauw contact met Utrecht.

Met dat bericht valt er voor mij een last van de schouders af. Mijn grote draak heeft een wonder verricht. Elke dag wordt hij actiever en elke dag staan Frank en ik versteld met wat hij alweer kan doen. Hoewel we nog wat voorzichtig zijn, want hij kan nog ziek worden. Maar hij wordt elke dag meer en meer het kereltje wat we kennen. Met meer en meer energie. We komen er wel. We komen wel thuis... met ons vier-en. Waar we twee maanden geleden dat heel erg betwijfelden.

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
 

Reacties

No Avatar
Henny (niet gecontroleerd) on 30 september, 2015 - 16:26

Wat goed dat je steeds aan je gevoel bent blijven vasthouden al heb je ook vaak gewanhoopt dat je gevoel toch verkeerd was .Heel veel sterkte voor hopelijk de laatste loodjes in Utrecht. Gr Henny

No Avatar
Sanne Rusthoven... (niet gecontroleerd) on 3 oktober, 2015 - 10:38

Wat ben ik blij voor jullie! Ik hoop dat Jolan snel naar Groningen mag.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.