Stichting voor zieke Jolan

Een vijftal betrokken Noordbroeksters heeft zich het lot aangetrokken van het jonge gezin Sienot. Een van hun jonge kinderen, Jolan, is ernstig ziek. Jolan is in november 2014 een jongetje van 2 jaar die in een week tijd van een super actieve peuter veranderde in een doodziek ventje. 
De artsen stelden na vele onderzoeken als diagnose neuroblastoom/kinderkanker. De ziekte is zeer zeldzaam, slechts 25 kinderen per jaar krijgen deze diagnose in Nederland. Het raakt een mens diep als iemand door kanker wordt  getroffen, maar voor jonge ouders en familie van een ventje van 2 ½ jaar is dit een verpletterend bericht. Zeker voor het jonge gezin dat nog een zoontje heeft. Dit kindje was pas 5 weken oud toen het bericht over Jolan hun overkwam.
Inmiddels is de behandeling van Jolan in Nederland gestart en hij vecht zich er dapper doorheen. Het geweldige bericht dat de behandelingen goed aanslaan geeft zoveel hoop dat Jolan nog een vervolgbehandeling in Amerika (Philadelphia) of elders in Europa moet krijgen. Deze zogenaamde immunotherapie verkleint de kans dat de tumor terugkomt aanzienlijk. Alhoewel de ziektekostenverzekering een deel van de kosten dekt moet het jonge gezin de reis en verblijfskosten naar en in Amerika of elders zelf betalen en dat gaat om een bedrag tussen de 50.000 en 60.000,-- euro. Voor een startend gezin een onmogelijke opgave. Zonder hulp is het niet mogelijk om de behandeling in Amerika te ondergaan.
Een vijftal betrokken dorpsgenoten hebben daarom de Stichting  Zorg voor Jolan opgezet om samen met familie, vrienden, collega’s en dorpsgenoten geld bijeen te brengen om voor Jolan deze noodzakelijke behandeling mogelijk te maken en hem weer de kans te geven een super actieve peuter te worden. De stichting is op donderdag 16 april 2015 opgericht maar nog niet helemaal operationeel. In de komende weken houden wij u van het verdere verloop op de hoogte.
 

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.