De Stichting

Oprichting "Stichting Zorg Voor Jolan" 

Dorpsgenootje Jolan is in november 2014 een jongetje van 2 jaar als hij in een week tijd van een super actieve peuter verandert in een doodziek ventje. De artsen stelden na vele onderzoeken als diagnose neuroblastoom/kinderkanker. De ziekte is zeldzaam, slechts 25 kinderen per jaar krijgen deze diagnose in Nederland. Het raakt een mens diep als iemand door kanker wordt  getroffen, maar voor jonge ouders en familie van zo’n jong ventje is dit een verpletterend bericht. Zeker voor een jong gezin dat nog een zoontje heeft. Dit kindje was pas 5 weken oud toen het bericht over Jolan hun overkwam. De berichten over de zieke Jolan hebben in het dorpje Noordbroek veel los gemaakt.

Inmiddels is de behandeling van Jolan in Nederland gestart en hij vecht zich er dapper doorheen. Zijn ouders, familie en vrienden stellen alles in het werk om Jolan bij te staan. Het geweldige bericht dat de behandeling in Nederland goed aanslaat geeft zoveel hoop dat Jolan nog een vervolgbehandeling in Amerika (Philadelphia) of elders in Europa moet krijgen. Deze zogenaamde immunotherapie verkleint de kans dat de tumor terugkomt aanzienlijk. Alhoewel de ziektekostenverzekering een deel van de kosten dekt moet het jonge gezin de reis en verblijfskosten naar en in Amerika of elders zelf betalen en dat gaat om een bedrag tussen de 50 en 60.000,-- euro. Voor een startend gezin een onmogelijke opgave.

Zonder hulp is het niet mogelijk om de behandeling in Amerika te ondergaan.

Betrokken dorpsgenoten hebben daarom begin april 2015 de handen ineen geslagen en hebben de stichting “Zorg Voor Jolan” opgericht. De stichting heeft zich ten doel gesteld financiële middelen in te zamelen voor de reis en verblijfskosten van Jolan, z’n ouders en broertje. Daarnaast moeten dan ook bijkomende kosten zoals medicatie vergoed kunnen worden.

Het bestuur vraagt iedereen met een liefdevol hart voor Jolan in actie te komen. Een donatie, een gift, een collecte of een spontane inzamelingsactie, alles is welkom om het bedrag bij elkaar te krijgen zodat Jolan met zijn ouders naar het ziekenhuis in Philadelphia, of elders waar de juiste behandeling kan worden gegeven, kan gaan.

Zelf zal de stichting ook meerdere acties op touw zetten en daar waar mogelijk spontane acties supporten en voorzien van informatie en PR mogelijkheden via de website.

DONEER ALSTUBLIEFT, MEDE NAMENS HET JONGE GEZIN BEDANKEN WIJ U HARTELIJK.

Het bestuur.

Volg ons op:

             

Gedoneerd

Op dit moment, 14 september 2015 staat de teller op:

 0 0 0 6 7 0 3 6

Er is een CD te bestellen, geschreven en gezongen door Sinus Schuiling. Om te bestellen klik op de afbeelding.